Förändringar

Falkenberg har alltid funnits med mig under min uppväxt. Mina första minnen är från somrarna med havsbad och ljunghedarna. Som äldre har jag forskat i släktens historia och vet att jag har starka rötter i staden flera generationer bakåt i tiden. Vi gifte oss i Falkenberg år 1970 och det har också betytt mycket för känslorna för stan.
De senaste åren har vi mest stannat utanför stan och ätit lunch på Laxbutiken. Därför har en del förändringar skett i staden som vi har missat. Två anrika kafeer, Ritz och Falkmans, har lagts ner och stans sista (?) krukmakeri ska läggas ner. Järnvägen har flyttat utanför stan. Under 70-talet tillbringade vi flera semestrar utan bil. Vi åkte tåg till stan och hyrde sen cyklar. Lite jobbigare var det men upplevelserna blev annorlunda tror jag. Har ni som läser detta nåt eget “Falkenberg” som har förändrats genom åren?

Jag och min halvfarbror. Han heter Lennart Carlstedt och bor permanent i Falkenberg.

IMG_7876.JPG

4 thoughts on “Förändringar

 1. Härligt att var tillbaka i bloggvärlden efter veckor av jobb i Skottland.
  Dit Falkenberg har jag besökt många gånger under in ungdom på västkusten. Mitt “Falkenberg” har inte förändrats så mycket, fast tänker man efter har det nog gjort det ändå. tål att tänkas på.
  Mitt inlägg idag tror jag är något för dej! Tänkte bl a på dej och Hannele när jag skrvév det.

 2. Jag är ju uppvuxen i Skellefteå, fast den staden är sig ganska lik dom gånger jag varit där på besök. Blir mer och mer sällan…

  I Falkenberg har jag bara varit en gång – å jobbets vägnar – och jag tyckte stan var jättemysig 🙂

 3. Som du vet har jag bott i Falkenberg på två ställen. Vad tråkigt att de lagt ner Ritz. Krukmakeriet är väl det som ligger i Gamla Stan. Vi bodde sist på Krukmakaregatan och stortrivdes. Det är med både glädje, nostalgi och en viss vemod jag återvänder till gamla boställen. Ibland är det till och med svårt att komma ihåg exakt hur det såg ut förr. Därför tycker jag om att ha tillgång till gamla kort för då brukar minnen återkomma. Visst är jag mossig, men jag gillar när tågstationer finns i centrum.

 4. Härlig bild om er!
  Jag har kanske inte en sån Falkenberg, men jag tycker det mesta förändras och inte alltid till det bättre. Och sånt gör mig nedstämd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s