Falkenbergs vatten

FOTO BITTE CARLSTEDT

“En blandning av sött och salt” sjunger Lasse Berghagen i sin Stockholmsvisa. I Falkenberg blandas inte vattnet men båda sorterna finns och präglar staden. Havet bryts i skum längs de långsträckta stränderna som huvudsakligen består av sand. Här kan man bada i riktigt salt vatten. Nyttigt för både kropp och själ.

Bloggen 3 sep 1

Bloggen 3 sep 5

Älven Ätran rinner ut genom Falkenberg och ut i havet. Det finns fortfarande entusiaster som fiskar lax här även om vi tyckte det verkade nappa dåligt för de vi såg. Och då stod dom ändå tappert från tidig morgon till sena kvällen ute i älven. I äldre tider hade laxfisket en stor betydelse för staden och skapade många arbetstillfällen. Så är det inte nu men ute vid europavägen ligger restaurangen Laxbutiken där många förbipasserande stannar för att äta lunch.

Bloggen 3 sep 2

Bloggen 3 sep 6

FOTO BITTE CARLSTEDT

4 thoughts on “Falkenbergs vatten

  1. Falkenberg är väl värd ett besök! En stad jag gillar. Fina stränder, men också en väldigt fin stadskärna. Att vandra utmed Ätran i sommargrönskan har jag gjort några gånger och tycker det är läckert! Även funnit en del fina småbutiker, hittar dock inte tillbaka till dem…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s