Första digitalfotot

Jag sitter och bläddrar i gamla bilder i mitt digitalarkiv. Jag köpte den första digitalkameran i sep 2003. Det var en Canon Powershot (nån av dom äldre modellerna). Fotot på min systerdotter M är det allra första digitala kortet som jag tog överhuvudtaget. Säkert ingen tillfällighet att det är M på första fotot. Jag misstänker att det var hon som hjälpte mig att komma igång med kameran.

Monica

Samma månad la jag upp min första hemsida på nätet. I september år 2006 startade jag min första blogg.. Det var på Aftonbladets bloggforum och där var jag kvar tills forumet lades ner. Jag bloggade ett tag på blogspot.com innan jag gick över till WordPress i oktober 2011 där jag nu fortfarande huserar.

År 2003 var också sista gången jag sprang Karlstad Stadslopp. Fotot är från upploppet och jag ser ganska sliten ut. Men jag var extremt nöjd med tiden. 45 min 40 sek. på 10 km. Jag har sprungit snabbare lopp under åren men här var jag trots allt fyllda 54 år.

GUNNAR21C

5 thoughts on “Första digitalfotot

 1. Intressant inlägg. 🙂 och kul att jämföra med. Du var först med digitalkamera (2007 köpte vi vår första) blogg och wordpress, men vi hade hemsida redan 1999. En enkel för Lidéns Samlingsmuseum som sedan byttes mot en lite bättre efter några år. (usch vilket jobb)

  Bra tid för en 54-åring. Flera tankar dyker upp. Hur många lopp sprang du? Hade du bestämt dig innan att det skulle bli ditt sista lopp? Har du någon gång under dessa tolv år funderat på en comeback? Eller finns inte stadsloppet kvar? Friidrott ligger mig varmt om hjärtat. Men jag tävlade på mycket kortare distanser. Däremot har jag gått och cyklat flera motionslopp. Trevlig helg. Jag tänkte titta på fotboll om en stund.

  1. När jag var 54 så påbörjade jag min behandling mot cancer. En bieffekt av behandlingen som jag inte räknat med var att jag av olika anledningar inte kunde fortsätta att springa. Jag har accepterat det och är nu glad att jag kan ta långa promenader. Jag sprang innan dess bl. a. Lidingöloppet ett par gånger och Göteborgsvarvet tre.

 2. Jag började också på ABs bloggtjänst. Den var en rolig ställe. Var också lätt att få aktiva följare. Mycket lättare än på WP eller på Blogger.com

  Jag minns inte längre när jag köpte min första digitalkamera, men den var extrem dyr kamera med 6 mpixel. Sen köpte jag också en Canon powershot och så vidare, man uppgraderade mig med jämna mellanrum.
  Jag kanske ska lägga fram alla mina kameror och råtta en bild på dem. Däremot minns jag inte min första digitala bild. 😦 ska rota och se om jag hittar nåt. Dock bävar det säkert nåt om stan.
  Sportig har jag aldrig varit.
  Så min beundran stort för dina alla lopp. Och promenader är inte heller helt fel. Sen har du ju också trädgården omgång det är också motion.

 3. Ja det var synd att AB la ner bloggverksamheten. Det tycker jag också. En av mina bästa bilder är tagen i motljus över Vänern. Med en mobil som hade en kamera med en megapixel! Mest tur dock att den blev bra får jag väl erkänna.

 4. Vi köpte vår första digitalkamera år 2000. Och jösses vad låååångsam den var! Jag kunde nästan se timglaset på displayen medan den försökte ta bilden (fast timglaset fanns inte där, såklart). Många gånger hann fotoobjekten lämna bilden innan den var tagen. Och få orkade hålla leendet kvar så länge 😉
  Som tur är så har utvecklingen gått framåt och det snabbt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s