Höst i trädgården

Varningar för nattfrost börjar komma nu. Vi har klarat oss bra än så länge och den gångna natten var det 7 grader plus som lägst. För säkerhets skull täckte jag över pelargonierna som stått ute större delen av sommaren. Jag gjorde rent alla ytterkrukor med vatten och såpa så att vi kan plocka in blommorna för vintern. De närmsta dagarna ser det inte ut att bli frost men jag skulle tro att det är lagom till helgen.

Det finns annars gott om blommor i trädgården ännu. Som exempelvis Ringblommor och Höstflox i olika färger. Den blåa varianten här nedan planterade vi förra sommaren.

Flox 9 sep

Ringblomma 9 sep

Höstsyrenen är fin nu också. Det är trevligt med buskar som blommar på sensommaren och hösten, inte bara på våren, försommaren.

Höstsyren

3

3 thoughts on “Höst i trädgården

  1. Så vackra blommor! Vi har inte haft nattfrost än, men det är nog bara en tidsfråga innan den första är här.
    Soliga och rätt varma dagar, och då jag har balkong på tredje våningen biter inte frosten till på samma sätt som nere på marken.
    Ha en fin onsdag!

  2. Oj, oj, redan nattfrostvarning! Här i Wales räknas september fortfarnade som sommarmånad, omän sensommar. Men varmt är här inte hela tiden. Dock ska det bli fint idag med ca 20 grader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s