Finnkampen

Mitt sportintresse minskar för varje år men jag tycker om att titta på friidrott. Särskilt kul är det när Sverige och Finland möts i den årliga landskampen. Jag tycker att det är intressant att få se andra tävlande än eliten. I Sverige är det ganska tunt när det gäller stjärnor nu. Angelica Bengtsson, som väl är den största stjärnan nu, kommer inte att tävla idag men det finns flera duktiga stavhoppare.

Flagga FinlandSverige flagga

Det känns mer OK att luta sig tillbaka i soffan framför TV om jag har motionerat lite under förmiddagen så det får bli en skogspromenad här på morgonen.Fjärde dan på raken efter mer sporadiskt motionerande de senaste veckorna.

12 thoughts on “Finnkampen

 1. Visst ska vi följa Finnkampen! Vi här i öst lär få stryk åtminstone på herrsidan, men vem vet – det kanske går att överraska.
  Damernas kamp förutspås bli jämn.
  Min absoluta favoritgren genom tiderna är herrarnas spjut och där har vi ju flera år haft kastare i världsklass – njöt i går av Tero Pitkämäkis långa bågar i Diamond Leaque!

  1. Finland i spjut är en häftig upplevelse. Du har rätt i att finska damerna är favoriter nu. Annat var det när Carolina Cuft och systrarna Kallur sprang ett antal sträckor vardera. Då var det inte lätt för finska damerna att hävda sig.

 2. Jag har också noterat att mitt sportintresse har minskat. Förr satt jag alltid bänkad vid teven men nu blir det mer vid större mästerskap. Men Finnkampen är något speciellt 🙂

 3. Jag är också överraskad när jag analyserar mig själv. Det har gått fort utför de sista åren. Det krävs något speciellt för att fånga mitt intresse. Finnkampen har moment och charm som jag däremot aldrig tröttnat på genom åren. Snart har jag sett femtio finnkamper på raken. Förr förde jag egna tabeller. För det första är jag så glad över att slippa harar i medel och långdistans. Snart börjar de väl med harar på 100 m 🙂 Sedan är det kampen och lagarbetet, där varje placering kan göra skillnad. Extra kul var det när jag såg personer som jag själv tävlat mot. Glömmer aldrig när jag slog Christer Gullstrand på 40 meter inomhus. (tror bara det var i Falun och i Göteborg som det fanns 60 m inomhus vid den tiden). Fighterna på 800 m och 15 000 m, den gången då alla sex blev diskade glömmer jag aldrig. Roligast är det om det är jämna matcher ända in i sista grenarna. Ofta finns det nyckelgrenar som måste gå bra. Ibland har jag önskat att Norge och Danmark haft tillräckligt med duktiga idrottare och kunnat vara med. Den här gången är det 90:e gången. Undra om jag lever när det är 100 jämnt.
  Hoppas det var en uppfriskande skogspromenad. Vi ska ta vår promenad efter lunch. Trevlig helg.
  Ps. Just nu kom jag att tänka på Robban Kronberg på korta häcken. En av de klassiska “findödarna”. Ibland var jag sur på vissa storstjärnor som ratade denna kamp föra tjäna pengar någon annanstans. Jag tycker att de har ett ansvar mot alla de som jobbat gratis med dem sedan de var barn/ungdomar och kunde betala tillbaka. Sorry för den låååånga kommentaren.

 4. Mitt sportintresse är helt utdött! När jag var ung kollade jag allt, helst ishockey och kunde tabeller och laguppställningar utantill. Nu tror jag att det senaste jag kollade på med behållning var när Carolina Klüft tog sitt första guld (om det nu var VM eller OS…)

 5. Jag kollade också lite på Finnkampen igår. Kul! Det hände ju nåt mest hela tiden och inte sådär långa väntetider som det brukar vara vid mästerskap. Sen har man ju dessutom hela tiden nån att heja på – typ hälften av deltagarna 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s