GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

När Marnie var där…

7 Comments

När barnen var i den åldern att de kunde läsa lite grann men inte hela böcker så brukade vi läsa ett kapitel per kväll för dem. Oftast följde jag handlingen samtidigt som barnen men ibland tog nyfikenheten över och jag läste i förväg.

En sån bok var När Marnie var där av författarinnan Joan G Robinson. Den är högaktuell nu eftersom det berömda japanska filmbolaget Studio Ghibli har gjort en animerad version av boken. Jag har svårt att finna den svenska boken på nätet men har nu beställt den engelska boken från Bokus och filmen från Amazon. Jag ska se om den svenska översättningen möjligen finns på biblioteket.

Marnie 4

Marnie 2

Marnie 3

Fortfarande mycket att göra på jobbsidan men ska försöka komma in o blogga emellan också. Livet kan ju inte bara vara arbete för en pensionär?

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

7 thoughts on “När Marnie var där…

  1. Ja, livet blir stressigt när man minst anar det.

  2. Livet kan ju inte bara vara arbete för en pensionär. Nej, det låter rimligt tycker jag. Den där boktiteln har jag aldrig hört talas om fast jag varit bibliotekarie i alla mina år.

  3. Hmmm… har aldrig hört om den här serien – alltid lär man sig nåt på bloggarna! 🙂

  4. Det är väl pensionärer som har mest att göra … min mamma är hopplös att få tag på dagtid, det är bussresor, keramik, gympa, luncher och gud vet allt. Men så är livet, jobba på du i lugn och ro, sen känns det fint att skriva här igen. 🙂

  5. Obekant för mig även om vi också hade samma tradition att läsa för barnen varje dag eller kväll!

    Trevlig helg 🙂

  6. Känner inte igen boken, men ser fram emot Gibli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s