GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Frutta e verdua

5 Comments

Idag är det tisdag och jag förbereder mig för eftermiddagens lektion i italienska. Idag ska vi tala om frukt och grönsaker. Bra kunskaper när vi torghandlar på semesterresorna. Fast egentligen klarar man sig ganska bra med att peka och säga “Questo”.

Vi köper ganska mycket frukt här hemma också. Jag tycker att det är suveränt att det finns så många svenska äpplen att välja på i butiken. Förr var det nästan bara Ingrid Marie men nu säljer dom även andra sorter som till exempel Aroma och Gravensteiner.

frukt

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

5 thoughts on “Frutta e verdua

  1. Lycka till med lektionerna!

  2. Intressant att det finns så många olika äpplen, och att själv håller jag på en sort, och om den inte finns så köper jag en annan, men jag testar inte alls fler.

  3. Hoppas det gick bra. Skönt att veta att den klassiska reservplanen funkar överallt i världen. Jag är bara rädd för att jag gör någon olämplig fingerkombination av misstag, som är förbjuden i den kulturen. 🙂

  4. Lycka till med fruktinköpen 😉

  5. Det gäller att prioritera inlärningsordningen. Mat och dryck är viktigast 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s