GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Först men sist

3 Comments

Lennart Broheds deckare utspelar sig i Lysekil under mellankrigstiden. Polisen i böckerna heter Göran Persson och författarens deckare är minst lika mycket hembygdsskildringar som kriminalromaner.
Den senaste boken heter Liket i fornhemmet och kom ut i år men är kronologiskt före de andra böckerna. Han är inte den första att göra så. Det förekommer inte alltför sällan. Den isländske författaren Arnladur Indidasson är ett exempel.

Skickat från min iPad

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

3 thoughts on “Först men sist

  1. Jag hellre läser om dåtiden och nutiden än om framtiden.

  2. Låter spännande! Och om händelserna utspelar sig i miljöer man känner igen är det alltid intressant.
    Jag hakar på Antonias svar och säger att jag läser helst om nutid, ibland gärna om dåtid, men inte så långt bakåt som till 1800-talet. Framtidsskildringar och scifi är inte lika intressant.

  3. Har börjat läsa Leif GW Perssons nya. Vi får se hur han klarar det utan Lars Martin Johansson, mannen som kunde se runt hörn. Persson var nog väldigt bekväm med Johansson, med Mattei vet man inte riktigt. Men det ger sig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s