GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Spökdeckare

3 Comments

Jag har bloggat om den här boken och om hur den kom i min ägo förut men historien tål att upprepas. Passar bra nu också när det är Halloween.

Craig Rice, egentligen Georgiana Ann Randolph Walker Craig, var en amerikansk deckarförfattarinna som levde mellan år 1908-1957. I de flesta av böckerna är det nattklubbsägarna Jake och Helen som tillsammans med advokaten Malone som är huvudpersoner. Det är spännande berättelser men med mycket humor. Att jag har läst de här böckerna beror på att min faster och hennes man översatte flera av dom till svenska.

I den här boken spelar ett vackert spöke huvudrollen. Kusligt bara det men ändå inte så märkligt som historien om hur jag fick den här boken.

Jag lånar rätt ofta engelskspråkiga deckare på biblioteket här hemma. Det finns inte så många men några hyllor i alla fall. Ofta ställer personalen fram några böcker som “läsningstips”. Jag blev förvånad när jag för några år sen fann just denna bok skyltad i deckarhyllan. Det har aldrig funnits några andra av Craig Rice där varken förr eller senare. Jag tog boken till utlåningsautomaten men fick det inte att fungera så jag gick till informationsdisken. “Det här ingen av våra böcker” säger bibliotekarien då. “Du kan ta den om du vill”.

Jag har ännu ingen bra förklaring på hur detta gick till. Nån som har förslag?

Spödeckare

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag har två bloggar på Wordpress, en svensk och en italiensk. Se nedan Ho due blog. Un svedese e l'altro in italiano. Vedi sotto Feel free to comment in English as well.

3 thoughts on “Spökdeckare

  1. Vilken alldeles fantastiskt vacker bild du har i din header! Någon som lämnade in fel helt enkelt och kanske före datoriseringens tid…

  2. Bilden har jag “lånat” från Windows 10 som erbjuder flera nya fina bakgrundsfoton. Nej boken kan inte ha blivit felinlämnad. Då hade den upptäckts av systemet som var helt datoriserat då också. En bibliotekarie skulle aldrig ställt den hyllan. Nån besökare måste ha gjort det och vilken otrolig tillfällighet att det skulle vara just den ganska ovanliga författaren.

  3. Spooky… Men jag tror att det var meningen att just du skulle ha den 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s