Två bra serier

Jag såg aldrig den kultförklarade TV-serien Twins Peak när den sändes. Nu har jag bestämt mig för att se alla de 30 avsnitten på Netflix. Jag har hunnit med 5 stycken så här långt. En sak som slår mig är att den har lite av samma absurda stämning och dialog som Northern Exposure (Det ljuva livet i Alaska). Den senare sändes också under 1990-talet. Skillnaden är att Twins Peak  stundtals är ganska våldsam och otäck medan Northern Exposure är mer humoristisk. Båda serierna är skruvade på ett sätt som tilltalar mig.

Twins Peak kan jag se på Netflix men jag har beställt Northern Exposure, alla avsnitt, på dvd från Amazon.com.

twin peaks 03

alaska 03

8 thoughts on “Två bra serier

 1. Jag kollade Twin Peaks, fast den egentligen är alldeles för läskig för mig. Sen blev den mer och mer konstig och osammanhängande. Troligen för att jag satt med en kudde för ansiktet mest hela tiden… 😉

 2. Jag såg Twin Peaks när serien gick och den kunde man bara inte missa. Så bra tyckte jag att den var, men om den håller idag är ju en fråga. Du får väl tala om sen vad du tycker om den!

 3. Gillade båda de serierna när de gick första gången och åtminstone Twin Peaks vill jag se igen, eftersom det talas om en uppföljning av den serien!

 4. Missade du TP? Herregud, vilken grotta bodde du i 1990 😜? Undrade du inte varför folk ville veta vem som mördade Laura Palmer? TP är min absoluta favoritserie (bortsett från Star Trek DS9).
  Önskar att jag hade kunnat se om den med nya ögon. Ser fram emot den nya serien, fast med bävan.

 5. Eftersom det har påpekats att serien flummar ut på slutet, så du vet redan det, men måste här ändå ursäkta Lynch. Han ville göra en riktig långkörar-såpa (tänk “Days of our lives”) och därmed plockades massa plots in i säsong 2 och när serien failade var allt tvunget att knytas ihop och (utan att spoila) så tycker jag det lyckades bra.
  Vore kul att höra din recension av serien sen!
  (Fortfarande fascinerad över hur du kunde missa denna serie. Vi hade två (2) kanaler. Haha, f’låt igen.

 6. Eftersom det har påpekats att serien flummar ut på slutet, så du vet redan det, men måste här ändå ursäkta Lynch. Han ville göra en riktig långkörar-såpa (tänk “Days of our lives”) och därmed plockades massa plots in i säsong 2 och när serien failade var allt tvunget att knytas ihop och (utan att spoila) så tycker jag det lyckades bra.
  Vore kul att höra din recension av serien sen!
  (Fortfarande fascinerad över hur du kunde missa denna serie. Vi hade två (2) kanaler. Haha, f’låt igen.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s