GUNNARDECKARE

Jag har två bloggar på Wordpress, en svensk och en italiensk. Ho due blog. Un svedese e l'altro in italiano. Jag skriver om deckare och annat som intresserar mig.Jag har ca 1000 deckare i min samling. Jag finns också på Instagram,Facebook, Twitter och på vår egen hemsida. I släktregistret finns data,bilder m-m för släkterna Carlstedt, Ljungberg, Hammarström och Olsson. m. fl.

Vem minns Sven Stolpe?

2 Comments

Marnie på svenska
Jag har tidigare bloggat om boken,  När Marnie var där av författarinnan Joan G Robinson. Den är högaktuell nu eftersom det berömda japanska filmbolaget Studio Ghibli har gjort en animerad version av boken.

Jag har sökt den svenska översättningen på nätet men har inte funnit något exemplar. Jag har boken hemma nu på fjärrlån från Stockholm. Där dyker det upp oväntad information. Det visar sig att Sven Stolpe har gjort den svenska översättningen. Lite otippat… Han är bl a känd för sina böcker om Drottning Kristina och Den heliga Birgitta.

 

 

Sven Stolpe

Author: gunnardeckare

Jag har två bloggar på Wordpress, en svensk och en italiensk. Se nedan Ho due blog. Un svedese e l'altro in italiano. Vedi sotto Feel free to comment in English as well.

2 thoughts on “Vem minns Sven Stolpe?

  1. Jag minns Sven Stolpe, men för resten av familjen är nog infon om studio Ghibli mer intressant, deras filmer är populära här hemma!

  2. Jag minns mycket väl Sven Stolpe. Han var en mycket känd profil. Bara själva namnet tyckte jag var häftigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s