Vad har hänt på 4 år?

Den 24- 26 november 2011 besökte en delegation från Europaparlamentet Sicilien i Italien för att ta del av och se hur flyktingsituationen hanterades. Jag vet inte om EP hade kunskap ännu tidigare men man har i vart fall haft 4 år för att förbereda sig för den situation som man nu befinner sig i. Hur kan det då komma sig att migrationsverket, riksdag m fl nu hela tiden ligger ett steg efter och tvingas ta drastiska beslut? Tänk om man hade kartlagt möjliga flyktingboenden och förberett sig för den kris man nu befinner sig i.

EP hade kunnat börja en process som handlat om fördelningen av flyktingar mellan medlemsländerna vilket hade inneburit en helt annan situation för ex.vis Sverige och Tyskland.

I Sverige hade man  också kunnat ta fram riktlinjer, med eventuella lagändringar, för hur flyktingarna skall fördelas mellan kommunerna.

Man kanske inte hade kunnat förbereda sig på att det skulle bli riktigt så många människor som har flytt till Europa men man kunde definitivt varit mer förberedd än vad man har varit.

Skickat från min iPad

3 thoughts on “Vad har hänt på 4 år?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s