GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

2 kr mer

6 Comments

Om man köper mjölk från det nya Värmlandsmejeriet så kostar den 2 kr mer per liter. Då är den närproducerad och 1 kr går till den bonde som har levererat mjölken, 90 öre till mejeriet och resten är moms. 

Det är inte alla som har råd med det här priset och det har jag stor respekt för men jag har råd och det har tydligen också flera andra. Försäljningen har gått långt över förväntan och mejeriet har haft svårt att leverera de mängder som efterfrågas.

milk.jpg

 

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

6 thoughts on “2 kr mer

  1. Du har köpt myyyycket mjölk ser jag. 😉
    Jag tycker inte att 2 kr extra är så dyrt heller, och tydligen många som har råd då de har svårt att leverera. Bra initiativ. 🙂

  2. Mycket bra initiativ. Hoppas det blir mjölkringar på vattnet och fler hänger på. Jag hade definitivt gjort det. Mu på dig.

  3. Vilken bra grej! Och kul att så många har nappat på den idén 🙂

  4. Köper också av lokalt mejeri som betalar bönderna lite mer än vad “stormejeriet” gör. Tycker jag har råd med det faktiskt!

  5. Så bra att möjligheten att stötta lokalt finns! Bra för miljön med!

  6. Fint. Tror inte det finns något här, men kanske jag håller mig för dåligt informerad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s