Kortköp på nätet

Nu har vi bokat resa och boende för nästa tur till  Italien. Denna gång har vi valt att boka en lägenhet mitt i den medeltida staden, Città della Pieve. Där kommer vi att vara mesta tiden men vi har också bokat in några dar i Rom också.

Vi bokar vår resor på nätet men den här gången tillkom det ett moment som jag nästan missade. För att kortet ska fungera för köp som inte sker med mobilt bankID och liknande, så måste man öppna kortet för köp hos banken. Som mina inställningar ser ut så fick jag 60 minuter på mig att boka sen stängdes kortet. Det som är bra med denna nyhet är att skyddet för ID-kapning blir mycket bättre. Nu räcker det inte med att nån kommer över kortnumret utan hen måste också kunna öppna kortet vilket  sker via mobilt bankID. 

Pieve 11.JPG

pieve 14

 

7 thoughts on “Kortköp på nätet

  1. Ja det är bra att säkerheten höjs runt kortköp på nätet, även om det blir något moment till! Ser riktigt mysigt ut dit ni ska, jag gillar också gamla byggnader och städer, härligt att strosa runt i!

  2. Jag har en separat kort bara just för internethandel. Men numera kan jag också ställa in vilka länder man tillåter att användas i, och hur mycket man kan utnyttja per månad.
    Så vacker resa ni har planerat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s