Bistert vinterväder

3 jan.jpg

Nu är det slut på den milda vinter som vi har haft fram till årsskiftet. Det är bara 6 minusgrader idag men enligt väderprognosen väntas temperaturer ner mot 15 kallgrader längre fram i veckan.

blog 3 jan.jpg

Jag fick boken “Den som ger” i julklapp. Det är den första deckaren av Mats I Lundgren och den ger mersmak. Handlingen utspelar sig bl a i Nyköping som vi har besökt flera gånger sen vi började flyga till Italien via Skavsta (som ligger nära Nyköping).

Språket flyter på bra och det fungerar bra med att berättelsen fokuserar på olika personer och tider parallellt. Det är ett beprövat författargrepp som ofta kan bli rörigt och svårt att följa. Så är det inte med den här boken vilket är ett bra betyg till författaren.

Mats i Lundgren.JPG

 

 

8 thoughts on “Bistert vinterväder

  1. Ditt minne är helt korrekt. Jag har förmånen att få jobba med olika projekt baserat på mina erfarenheter. Det är stimulerande och gör att övergången till pensionärslivet sker gradvis.
   Problemet år 2015 har har varit att det har blivit för mycket arbete och då har bokläsandet nedprioriterats. Jag hoppas få lite mer balans med detta under 2016.

   1. Jag tror att man ska jobba länge, det förlänger också livet.
    Skönt att veta att mitt minne inte svek mig. För jag glömmer en hel del. 🙂

 1. Ja, visst är det en härlig vinterbild. Vi har det rejält kallt här i Österbotten, det har varit 11-12 minusgrader ett par dagar, men tyvärr ingen snö.
  Och Antonia *skakar långsamt och eftertänksamt på huvudet* Livet är så mycket mer än arbete. Jag blir glad av att vara ledig, ett gott skratt förlänger livet… Ja, du förstår nog min teori 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s