Svensktoppen

SR har tvekat länge med att ändra reglerna i Svensktoppen men har nu ändrat reglerna så att en låt inte kan ligga kvar hur länge som helst. Det är nog bra eftersom det blir lite mer ombyte i melodierna som spelas.

Mitt förhållande till Svensk-toppen har varierat. Under början av 60-talet och tiden före tio i topp så lyssnade jag mycket och ser att jag minns nästan alla låtarna från 1962 så dom gjorde ändå nån slags avtryck.

År 1962 låg Anna-Lena Löfgren 1:a på listan med melodin Regniga natt. Jag lyssnar på låten i Apple Music och visst låter det fortfarande bra. Det är väl inte musik som jag lyssnar på så mycket nu men hon är en duktig sångerska. 

När jag blev tonåring några år senare så var Svensktoppen det töntigaste man kunde lyssna på. Med Beatles i spetsen sköljde den engelskspråkiga popen över oss. 

Under senare år har jag lyssnat ibland när vi är ute och åker på söndags förmiddagar Vilket händer rätt ofta

regniga natt.jpg

 

 

3 thoughts on “Svensktoppen

  1. På gott och på ont skulle jag vilja säga men kanske är det bättre med lite omväxling! Minns också att en period var det så mesigt att lyssna men allt går i vågor. Numera lyssnar jag aldrig utan det är NRJ som står för musiken när jag är ute och kör.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s