La prima volta in Italia

Första gången som vi besökte Italien var år 1976 och resmålet var Alassio. Kortet på hustrun är taget i ett  litet jättemysigt kafé en bit bortanför turiststråken. Det är faktiskt så att just den upplevelsen har gjort att vi aldrig mer åker charteresa.  Vi upptäckte hur mycket trevligare det kan vara när man själv bokar och reser fritt. 

Alassio 01.jpg

 

6 thoughts on “La prima volta in Italia

 1. Det är ju tur när man har tur. Kunde ha gått precis tvärtom också. 😉
  Det finns fördelar med båda resorna. Resa på egen hand behöver mycket större förberedelser men då får man något helt unikt. Medan charter resor kan man bestämma sig idag och rea iväg imorgon utan att man behöver planera och kolla upp så noggrant. Båda resor kan vara lyckade och tillfredsställande, likaså kan det bli total bottenskrap med.

 2. Nu sitter jag här och ler med hela mig! Min första resa helt ensam utomlands gick till Alassio. Vägg i vägg på hotellet hittade jag en kompis som också reste ensam, även hon var äventyrlig av sig, jag var sjutton och skulle fylla arton år.
  Jag tog en bussresa vidare genom San Remo och minns att jag nynnade på Taubes bagare …
  Monaco var häftigt att komma till och casinot var spännande för en snorunge som mig.

  1. Kul! Tänk att det också var ditt första resmål. Vi åkte aldrig in till Monaco. Passerade med bussen från flyget och tänkte på att Grace Kelly körde ihjäl sig där på nån av de krokiga vägarna

 3. Vilken härlig bild! 🙂

  Min första Italienresa var sommaren -79 när jag tågluffade runt där med min kusin. Bland annat Riminitrakten, Gardasjön, Capri, Rom… Hur kul och fint som helst 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s