GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Love story

2 Comments

Jag botaniserar bland mina gamla frimärken och tänker på hur mycket historia som ofta är knutna till dom. Det här frimärket är utgivet för att fira bröllopet mellan Furst Rainer III av Monaco och den kända skådespelerskan Grace Kelly. Sagan fick ett sorgligt slut när Grace omkom i en trafikolycka år 1982. När vi var i Alassio 1976 reste vi från Nice och passerade Monaco på väg till vårt resmål. Jag minns hur otäckt det kändes på de slingriga vägarna med branta stup på sidorna. Nånstans där skedde olyckan som tog Grace liv. Dottern Stéphanie var med i bilen men överlevde kraschen.

stamp Monaco.jpg

 

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

2 thoughts on “Love story

  1. Verkligen ett omtalat par, romantik på hög nivå. Men kanske inte i verkligheten!?!?!
    Det var ju mycket debatt kring hennes död, om det verkligen var hon eller dotternStephanie som satt vid ratten. Om jag inte minns fel så hittades Grace i baksätet. Anledningen skulle ha varit att de inte använde bilbälte. Tragiskt i alla fall.
    Hon blev ikon liksom drottning Astid av Belgien och Diana i UK.

  2. Frimärket ser ut nästan som pengar. Det är mycket som har hänt i den kungliga familjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s