Tips?

Jag grunner på en sak nu som vi säger i Värmland.

Jag skaffade mig en egen hemsida för en del år sen. Då fanns det inga bloggar och heller inget Facebook. Vid övergång till mina mina bloggar som då låg på Aftonbladets forum,  såg min välkomstsida ut ungefär som den här nedan som är hämtad från år 2006. Numer har jag bara mitt släktregister med många foton och historier om mina förfäder kvar på hemsidan.

Jag har en egen domän på gunnardeckare.se och en plats på web-hotellet Surftown. Fördelen  med hemsidan är att jag i princip kan utforma den som jag vill ha den. Bara mina kunskaper i html-kodning som begränsar och där kan man oftast få hjälp av andra som fortfarande inte har övergivit sina gamla hemsidor helt och hållet.

Nu funderar jag på hur jag skulle kunna lägga ut en lite mer modern “Välkommen till min släkthistoria” Ska jag starta en 3:e blogg i WP där allt om släkten ligger? Med länkar då förståss till de andra bloggarna. Eller försöka göra en ankomstsida i WP som ser lite fräschare ut?

Jag är tacksam för tips!

Hemsodan 03.png

 

9 thoughts on “Tips?

  1. Hja…den som råda kan.
    Du kan kanske kolla wix.com. Där kan man trolla och få riktig snygga saker.
    Eller så gör du en sida i WP. och hittar en thema som du gillar. Nackdelen att då har du bara en huvudsida, alla undersidor som man kan öppna är ensidiga. Vilket är jag inte så förtjust i. Wp.org tillåter undersidor som ser ut precis som vanliga bloggsidor och kan läggas upp per olika tema som min familj, din familj och vår familj. Så om man klickar in på vår familj ser den precis ut som huvudsidan, bara med alla dina inlägg och bilder om just Vår familj.

  2. Jag har noll koll på hemsidor, men driver tre av varandra oberoende bloggar, och tänker att en hemsida kanske är skönare. Där kan du lägga till och ändra när det passar dig, men inga krav på ständigt nya inlägg för att hålla intresset vid liv.

  3. Ett tips kan vara att besöka Jasons sida http://www.aopinonatedman.com. Han ger många bra bloggtips och har precis gått över till att bygga en egen sida, men forfarande med kopplingar kvar till wp. Han är en hygglig kille som ger många bra bloggtips och info om skillnaderna mellan blogg och hemsida och vad de olika vägvalen kan ge för effekter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s