GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Dagens dikt

7 Comments

Sol ute sol inne, sol i hjärta sol i sinne.

För länge sen när det inte fanns internet, smartphones eller några Gilla-knappar fick man skriva hälsningar på ett annat vis. I småskolan (7-9 år) hade alla en en bok där man bad klasskamrater och andra kompisar skriva några rader. Dom som hade bra fantasi hittade på egna dikter men i de flesta fall så var det återanvändning som gällde. Jag har ingen statistik att luta mig mot men jag tror att raderna “Jag skulle plocka blommor och binda dig en krans, men ängen den var frusen och inga blommor fanns” var den som var mest förekommande. Raderna om solen ovan var också ganska vanlig.

Peppar peppar ta i trä men det verkar som min luftrörsinfektion håller på att ge sig. Så det är sol i mitt sinne just nu.

mars sol.JPG

 

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

7 thoughts on “Dagens dikt

  1. Ja, de här minnesböckerna minns man ju. Man kunde limma in glansbilder i dem också.
    Jag vet att jag har en sådan nånstans. Visar bild på den senare bara jag hittar den 🙂

  2. Jag har faktiskt någon gammal poesibok sparad i mina gömmor. Nostalgi. Men den åker nog snart med till tippen, för jag rensar litet då och då och snart är det dags för förrådet som jag inte gått igenom sedan 2009 när jag flyttade hit! 😉

  3. Skönt att du håller på att friskna till! 🙂

  4. Men detta är ju MITT inlägg! Jag tänkte ut det imorse när jag halkade med gångstavarna och fick dikten i huvudet. Poesiböcker skulle jag skriva om ikväll. Kusligt men lustigt sammanträffande.
    “Sist i boken vill jag jag stå, främst bland vännerna ändå” 🙂

  5. Sådana böcker är så roliga att läsa. För många år sedan läste jag en som tillhört min gammelfarmor. Den gav en fantastisk bild av vilka goda vänner hon hade. Den var från det att hon var vuxen, så man kunde läsa vilka som varit på besök och fikat o s v. En inblick i vardagen för länge sedan.

  6. Vad härligt när krafterna återvänder! Dikter är fina, får en att tänka efter och smaka på orden lite grann… Trevlig helg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s