Arbete och fritid

Che lavoro fanno? = vad arbetar jag med?

Jag har passerat 67-årsstrecket och livet som pensionär har inte riktigt blivit som jag trodde när jag var yngre. Det handlar om mina egna val så jag har inget att klaga på. Jag jobbar med en del projekt som är intressanta och spännande. Det håller hjärnan igång och innebär också ett rikt socialt liv. 

Hustrun och jag läser italienska på Folkuniversitetet i Karlstad. Det är roligt att göra något tillsammans och det har gjort upplevelserna på våra Italienresor större. Jag tycker att man får ut mer om man kan åtminstone något av språket.

Folkuniversitetet.jpg

13 mars2

Mycket av det arbete som jag lägger på projekten kan jag välja när och hur det skall ske. Jag är lite styrd av möten som jag måste delta på och de deadlines som finns för projekten men annars kan jag lägga upp jobbet som jag vill. Jag gör så att jag aldrig jobbar på helgerna. Dom är vikta för veckans läxa i italienska och självklart andra nöjen. Språkkursen får inte kännas som ett arbete. Skulle det börja göra det så fortsätter jag inte.

9 thoughts on “Arbete och fritid

  1. Ja, det är bra att hålla hjärnan i gång med studier. Jag har också alltid gillat språk. Och visst får man mycket mer ut av resor då man snappar upp vad lokalinvånarna säger, då man kan läsa skyltar på landets språk osv.

  2. Jag tror att arbete håller en ung och allert. Jag har likadana planer och tänker jobba så länge jag kan göra ett bra jobb.
    Italienska är en av de vackraste språken. Har sina knepigheter med böjningar som svenskan inte har, men efter ett tag brukar det sitta.

  3. Det gäller verkligen att hålla hjärnan igång och kan man då dessutom var till nytta på ett eller annat sätt känns det väldigt tillfredsställande. Men som sagt, det ska vara lagom av allt och inte kännas som ett tvång.

  4. Jag gör litet som du, men på ett annat sätt. När jag arbetar arbetar jag mycket, sedan helledig. I sommar ska jag arbeta litet, hade tänkt mig Nord-Norge… men det blir någon annanstans… 😉

  5. Glömde kommenterar dina språkkunskaper. Jag tror också att det alltid är bra att kunna främmande språk, tyvärr är jag kass på det. Klarar mig hjälpligt med engelska, har läst spanska litet… skulle kunna tänka mig fortsätta läsa spanska, för det språket kändes bra för mig… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s