GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Odödliga

9 Comments

Det finns många böcker som är odödliga. Långt efter författarens död fortsätter nya generationer att läsa deras verk och romanfigurerna lever vidare. Men det kan även vara svårt för författarna att göra sig av med huvudpersonerna. Inom deckarbranschen finns det gott om exempel på detta.Sir Arthur Conan Doyle blev efter massiva protester tvungen att återuppväcka Sherlock Holmes som han låtit störta utför ett stup. Agatha Christie skrev en bok om Poirots död men förlaget övertalade henne att spara den i ett bankfack och den kom ut strax innan hon dog.

Ian Rankin skrev boken Exit Music år 2007 och det verkade vara den sista boken med poliskommissarie Rebus. Men även han har fått vika sig för marknadskrafterna och det fortsätter att komma nya böcker.  Boken nedan är den 20:e med Rebus i huvudrollen.

Ian Rankin.JPG

Buona Pasqua

Påsk 01

 

 

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

9 thoughts on “Odödliga

 1. Intressant fenomen. Jag är mer, låt dem dö. Är man författare så är man kapabel att skapa nya spännande historier med nya att läsa fall.

 2. Vissa författare blir nästan ett med huvudkaraktären. På gott och på ont får man väl säga för det kan vara svårt att introducera en ny…

  Glad Påsk önskar jag er båda!

 3. Det är klart att förlagen vill suga ut “det gottaste” ur de populära romanfigurerna och de lyckas ju uppenbarligen ibland.

 4. Du har möblerat om här inne – fin somrig bakgrund!
  Buona Pasqua!

 5. Värre är det med de där tidiga böckerna som ges ut igen när en författare slagit igenom. Det brukar finnas en anledning till att författaren inte slog igenom redan med dem…

 6. Synd att trycket blir för hårt. Det gäller att sluta i tid. I efterhand finns det alltför mycket att förlora och risk för att författaren blir
  (ö)känd för fel saker. Erik Winter gjorde samma resa. Från död till levande. Mankell löste det tjusigt i “Den orolige mannen”. Det var et sorgligt “misstag” av Sir Arthur Conan Doyle.
  Glad Påsk

 7. Hur var det nu? Ett stavas alltid med ett t och aldrig med bara ett a. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s