Resfeber

Vi har bara tre kurstillfällen kvar på italienskan denna vårterminen. Vi har tänkt oss att fortsätta till hösten. Mycket beroende på vår trevliga och duktiga lärare och så länge hon håller i kurserna så känns det bra. 

Det ska bli kul att pröva våra nyvunna kunskaper på nästa resa som den här gången går till Rom och Città del Pieve i Umbrien. Det är ett tag tills det sker men jag börjar få lite positiv  “resfeber”. Brukar vara kul att läsa lite böcker om Italien innan resan. Just nu läser jag Italiensk dagbok av Kristina Kappelin, journalisten och författarinnan som flyttade till Italien för 30 år sedan.

Kappelin.JPG

Temperaturen ligger på nollan men eftersom solen skiner så lär det snabbt bli behagligare promenadväder.

solgardin.JPG

 

6 thoughts on “Resfeber

  1. Som små utomjordingar sträcker sig blommorna i solen. Snygg skuggbild.
    Boken verkar vara intressant. Jag gillar henne.
    Det betyder verkligen mycket vem som lär ut språket (och allt annat också).

  2. Läraren har en stor betydelse, utan tvekan! Kul att ni håller på och framförallt kul för er när ni besöker Italien. Väldigt gott för självkänsla att kunna uttrycka sig litet på landets språk. Det brukar dessutom uppskattas hos landets invånare också.

    När reser ni? Jag var i Italien i augusti ett år, ingen bra månad för en svensk, tyckte jag. Det var alldeles för varmt, men det här var när jag var ung och uppskattade temperaturen cirka 30 grader C mitt i natten. Det var en underbar upplevelse, men det kanske jag berättat om tidigare.

  3. Rom är en alldeles fantastisk stad som jag besökte tillsammans med äldsta fröken! Jag skulle gärna åka dit igen med Husse. Allt är sevärt men var ute i god tid. Till stora sevärdheter är köerna enorma och till Sixtinska kapellet var väntetiden tre timmar så ett tips är att boka biljetter via nätet eller köpa “skip the line”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s