Tidens spår

Vi har skog alldeles in på knuten där vi bor i Karlstad. Det finns väldigt många olika varianter för promenader,löpning, skidor m.m. Nu för tiden blir det mest att vi promenerar. n sträcka som vi har gått sen vi flyttade till stan 1972 har förändrats dramatiskt de senaste veckorna. Ny bostadsområden planeras och stora delar av skogen har avverkats.

Tur att det finns gott om andra alternativa motionsstråk.

spår.JPG

Bitte.JPG

skog.JPG

Virke.JPG

 

 

 

9 thoughts on “Tidens spår

  1. Tråkigt när bekanta promenadvägar inte längre kommer att finnas kvar. Men det är i alla fall sköt att ni har alternativ att välja bland. En av våra vägar förändrades drastiskt när det nya området byggdes men vi promenerar där fortfarande fast det är självklart en helt annan miljö numera…

  2. Nya byggnader är nödvändiga, men jag är inte så pigg på dagens enformiga arkitektur, så jag blir bara ledsen när det mesta förstörs och skogen försvinner mer än kanske är nödvändig för bebyggelsen.

  3. Avskogning kan inte vara nödvändigt för att bygga nya bostäder. Jag tror att vi behöver träden för att skydda oss mot framtidens klimatsvängningar. De ger skugga, de producerar syre, de tar upp koldioxid och de hjälper vatten både uppifrån och nerifrån att hamna rätt. De uppgifterna kommer garanterat inte nya hus att axla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s