Kungen eller drottningen?

Jag vill inte såra de rojalister som tittar in här men jag är helt ointresserad av kungens liv. Känner mer  för Victoria och det vore bra om kungen gick i pension och lämnade plats för henne. Eller att vi avskaffar monarkin som är en otidsenlig styrelseform tycker jag.

Så gårdagens TV-val var enkelt. Vi skippade firandet av kungen och såg istället en dokumentär om Janis Joplin. Albumet Pearl som gavs ut efter hennes död finns bland våra vinylplattor. Tragiskt att hon inte blev äldre (1943-1970) men hennes musik finns kvar och hon är en riktig drottning för mig.

Janis Joplin.jpg

 

7 grader varmt och 7 mm regn. Våren segar sig fram. Nu blommar i alla fall de Hyacinter som jag planterade i höstas.

 

Hyacinter2.JPG

 

 

 

10 thoughts on “Kungen eller drottningen?

  1. Tycker kungen ska avgå och Viktoria och resten av barnen avsäga sig monarkin. Tycker det mest är tv och tidningarna som är intresserade av dem och som ser till att de är i fokus hela tiden. Det känns som de är en del av kungahusets PR avdelning

  2. Man har friheten att tycka vad man vill. Jag är för monarkin som en representant för Sverige men makten ska så klart utgå från folket. Kungen är jag lagom road av men jag unnar Victoria lite arbetsro som småbarnsmamma. Men sedan tror jag att hon kommer att göra ett utmärkt arbete!

  3. Victoria är en förtjusande person och gör säkert ett bra jobb var hon än hamnar. Då jag liksom du inte är en anhängare av monarkin hoppas jag att det inte blir tronen hon ska tjäna hela livet.

    Jag såg inget på TV av kungens fest, men tidningarna älskar/frossar i dessa klänningar, betygsättning, bilder på gäster osv… Är det riktigt sunt?

  4. Håller med dig. Dessutom kostar det mycket pengar alla dessa festligheter och årliga apanage. Jag har aldrig sett nåt redovisning hur mycket kungahuset ger tillbaka genom att de representerar Sverige i alla dessa resor världen över.

  5. Jag tycker att kungafamiljen är duktiga på att representera Sverige ute i världen. Tycker att monarkin är trevlig och bra – så länge dom är just galjonsfigurer och inte har nån makt att tala om.
    🙂

  6. Vilken dokumentär var det? Älskar Janis sen jag var 14 år (jävlar, det blir 36 år nu…!). Har sett, läst och hört det mesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s