Musik och politik

Det är dags för den första semifinalen i Eurovision Song Contest. Vi skall på födelsedagskalas och kommer därför  inte att titta på TV-sändningen. Rysslands låt  är favorittippad och går säkert vidare till finalen. Kanske står Sergey Lazarev till slut som vinnare av årets tävling.

Förra året blev den ryska artisten utbuad. Inte för låten eller framförandet på scen utan därför att man protesterade mot landets politik och kanske också mot deras diskriminering av  HBTQ-personer.

Jag tycker att det är tråkigt när kritiken tar sådana här former men å andra sidan är det kanske enda sättet att nå ut till ryska tittare som annars bara får del av  hårt kontrollerade massmedia. 

Ryssland.jpg

Så här ser väderprognosen för Città della Pieve i Italien ut.Ganska bra väder för oss som inte vill ha nån sol- och badsemester. Snart så……..

Väderprognos Città della Pieve.png

3

 

 

 

5 thoughts on “Musik och politik

  1. Ja, ikväll smäller det! Fast jag är inte lika intresserad av Storschlagern som av den svenska uttagningen. Men man måste ju kolla för att se hur den svenska produktionen sköter sig. Dom verkar verkligen ha slagit på stort i år! 🙂

  2. Upplägget är bra men var finns det som sticker ut. Du får förlåta men sådan här musik begriper jag mig inte på.
    Highway – The Real Thing (Montenegro) 2016 Eurovision Song Contest. Har krydda. Om de jobbat lite till hade de haft en riktigt grym låt, långt från Eurovisionen, i bästa fall. Jag har aldrig begripit mig på denna så kallade tävling. Tävla i musik? Hur gör man då?

  3. Här i UK är Mello inte stort alls. Ingen jag känner vet något eller tittar. Men jag tror vihar ett bidrag. Måste ta reda på detta.
    Här har det regnat i dagarna tre, en de lovar bättre väder i slutet av veckan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s