GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Nytt svenskt helgon

3 Comments

Påven Franciscus har helgonförklarat svenskan Elisabeth Hesselblad. Som icke katolik känns helgonförklaringar märkliga men om man ser till alla extrema religionsyttringar som nu sker runt om i världen, så är detta ändå mer positivt.

(Un nouva santa svedese. Elisabeth Hesselblad)

Skickat från min iPad

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

3 thoughts on “Nytt svenskt helgon

  1. Hej! Men visst var hon katolik! I alla fall enl. katolska kyrkans hemsida, om jag nu inte missat något. ” Hon utbildade sig till och arbetade som sjuksköterska och engagerade sig för socialt utsatta i New York. 1902 konverterade hon till katolicismen i Washington.
    1903 lämnade hon USA och reste till Rom. Där bodde hon i ett kloster inhyst i det hus som heliga Birgitta av Sverige bodde i på 1300-talet.” En fantastisk kvinna som har efterlämnat mycket. Mycket intressant läsning om Maria Elisabeth Hesselblad (1870-1957)!
    http://www.katolskakyrkan.se/katolska-kyrkan-i-varlden/helgon/elisabeth-hesselblad

    • Jag har gjort ett syftningsfel. Visst var hon katolik. Vad jag ville säga var att j a g. Inte är katolik:-)

      • Hej! Det var nog jag som läste lite för fort! Men detta fick mig i alla fall att läsa om denna kvinna som verkligen var remarkabel och gjorde mycket gott. Men jag har allt lite svårt att tro på det mirakel hon sägs ha gjort. Ett sådant krävs uppenbarligen för att bli helgonförklarad. Ha det gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s