GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Una bella città

6 Comments

Castiglione del Lago è un comune di 15000 abitanti della provincia di Perugia in Umbria.  Quando eravamo in Città della Pieve abbiamo visitato questa città.È bellissima!

Vi passade på att besöka den lilla staden Castiglione del Lago när vi bodde i Città della Pieve. Den ligger vackert vid Trasimeno som är den 4:e största sjön i landet. Man kan se på fotot att vi gillade att vara där även om det var lite hett inne på gågatorna. På väg mellan stationen och fästningen passerade vi fina villakvarter. Såg ut ungefär som i Sverige med den skillnaden att där fanns träd och blommor som passar i medelhavsklimatet. Som ex.vis Apelsin- och citronträd.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

6 thoughts on “Una bella città

 1. Vackert och bilderna utstrålar en speciell lugn över staden. Gärna har sett flera bilder 🙂

 2. Really interesting city 🙂

 3. Så vackert. 😍

 4. Jag testar mina italienska kunskaper igen:
  En vacker stad.
  Castiglione vid sjön är en kommun med 15000 invånare i provinsen Perugia i Umbria. Alla som besöker den vill tillbaka till den. Den är en skönhet.
  (Näst sista meningen är helt fräckt en gissning eftersom det enda jag förstod var att den innehöll ordet stad två gånger… Eller tror jag förstod)!

 5. Så vacker staden ser ut! Italien är verkligen ett land som har mycket att bjuda på!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s