Brexit

UK flag

l 23 giugno, il voto sul UK dovrebbe lasciare l’Unione Europea o no.

Should I stay or should I go sang by The Clash. The question, every British must ask themselevs on the  EU referendum in the United Kingdom  scheduled to take place on 23 June 2016

clash 2

 

I övermorgon är det folkomröstning i UK om huruvida man skall vara kvar i EU eller lämna det. Ofta benämnt som Brexit som är en förkortning av Britain exit. Effekterna i Sverige vid ett brittiskt utträde är svårbedömda. På kort sikt kan det innebära sjunkande aktiebörs och försvagning av den svenska valutan.

Jag tillhör dom som röstade nej till både medlemskapet i EU och sen senare nej till valutaunionen när det gäller vårt eget land. Jag har inte ändrat uppfattning i grunden även om jag nu kan se en del fördelar med medlemskapet. Jag har svårt för EU-byråkratin och styrningen av bidrag till exempelvis  ett föråldrat jordbruk i flera länder.

Jag är mycket kritisk till hur man har hanterat flyktingfrågan. Man har haft god tid på sig att fördela migranterna jämt på alla länder vilket inte har skett. Så tidigt som år 2011 besökte en delegation Sicilien och Grekland för att informera sig om strömmen av båtflyktingar.

8 thoughts on “Brexit

  1. Jag röstade också NEJ till både medlemskapet i EU och NEJ till valutaunionen.
    Fortfarande är detta min ståndpunkt.
    ***
    The Clash såg jag på Stora hotellet i Örebro 1977. Ruggigt bra konsert!

  2. Läste nånstans om att en vadslagningsbyrås odds för Brexit är endast 25 medan man får pengarna 75 gånger tillbaka OM det blir Brexit. Jag trodde kampen skulle vara mycket jämnare för och emot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s