Krusvinbär

Det ser ut att bli gott om bär i år också. Vår Krusvinbärsbuske har massor med bär. Det är en korsning av Svart Vinbär och Krusbär som vi har haft sen vi började anlägga trädgården för 35 år sedan. Vi köpte den mest som kuriosa. De nu gröna karten skall bli svarta innan de är mogna.

3 juli krusvinbär.jpg

Vi har två sorters Schersmin som blommar vid lite olika tillfällen. Den som blommar nu och som har lite mindre blommor sprider nu väldoft i hela trädgården.

3 juli Schersmin.jpg

Vinrankan har satt fart ordentligt och det är gott om kart. Vi ska snart täcka över den med täckväv så att inte koltrasten äter upp alla druvor.

3 juli vindruvor.jpg

 

 

3 thoughts on “Krusvinbär

  1. Fin grönska hos er! Och en del buskar är verkligt tåliga. Men det är väl med bären på buskarna som med dem i skogen och som med svamp, skörden varierar från år till år.

  2. Åh, det var länge sedan jag plockade krusbär, vinbär o.dyl i egna trädgården… Litet sugen blir jag allt, men nä, det får duga med bostadsrätt! Men det är underbart att se från blomma till moget bär! Litet avis är jag… 🙂

  3. Jösses, har till och med glömt bort krusbär. Hemma i Småland åt vi alltid det från buskarna inte sett ett krusbär på säkert 30 år. Definitivt inte smakat krusbärsvin. Kul med lite nostalgi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s