GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Om ni bara läser en…..

5 Comments

Det är inte ofta jag kan använda frasen “om ni bara läser en deckare i sommar” men när det gäller Ann Rosmans bok Vågspel så är den relevant. Handlingen utspelar sig på Orkneyöarna norr om Skottland. Ett brittiskt krigsfartyg går på en mina och sjunker år 1916. Enligt rykten så innehåller lasten guld och andra föremål. På 1970-talet försöker en expedition att bärga lasten med hjälp av erfarna dykare från Sverige. Handlingen växlar sen mellan 1970-tal och nutid. Ann Rosmans roman figur, Karin Adler, reser till Skottland för att tillsammans med polisen där undersöka omständigheterna kring en båtolycka där en svensk saknas.

Författarinnan väver in mystisk keltisk folktro i handlingen vilket känns helt trovärdigt. I efterordet till boken förstår man också att handlingen i mångt och mycket bygger på verkliga händelser. Ganska upprörande fakta tycker jag.

Jag tycker att denna den 6:e boken av Ann Rosman är den hittills bästa och då håller jag ändå de tidigare böckerna mycket högt.

15 juli appletree.jpg

 

15 juli vågspel.jpg

 

 

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

5 thoughts on “Om ni bara läser en…..

  1. Kollade på biblioteket.se, och den finns tyvärr inte som e-bok. Synd. Jag behöver snart en ny att läsa 🙂

    Ha en härlig fredagskväll!

  2. Jag är inte jätteförtjust i den inriktning hon gjort på sina böcker, de historiska inslagen kan jag tröttna på. Men jag kommer att läsa den så småningom i alla fall.

  3. Härligt när man hittar en författare man verkligen gillar🎷

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s