Än så är det sommarlov

Kallelsen till höstens kurs i Italienska har kommit. Vi tänker fortsätta studierna så länge som vi orkar och har kvar vår fantastiska lärare. För varje gång som vi besöker Italien märker vi skillnad på våra kunskaper. Det fick vi bevis för när vi var i Citta della Pieve i maj. Vår värdinna kunde ingenting på engelska så vi var helt beroende av våra kunskaper i Italienska. Varje morgon vid frukosten talade vi om vad vi hade upplevt under gårdagen och om våra planer för dagen.

Fascinerande att se folk ute som spelar Pokemon Go. Vi har stött på ett par grupper av ungdomar i 15-årsåldern som är ute och letar. Det finns nackdelar med spelet, som tex ouppmärksamhet i trafiken men det verkar som ungdomarna rör sig mer. Bättre än om de skulle sitta inne och spela.

6 thoughts on “Än så är det sommarlov

 1. Förstår ingenting av den nya galenskapen pokemon go, men kan beror på att jag har alltid gått på egna vägar och har ingen gruppmentalitet så där jättemycket.
  Att lära språk är ju bra på många plan. Håller också hjärncellerna alerta.

 2. Vad kul att ni fortsätter italienskakursen. Det är konstigt det där med språkinlärning. Ibland tycker man det står totalt stilla och vill ge upp, men så efter ett tag pratar men den någon eller läser något och inser att det där hade jag inte klarat för ett år sedan, såvisst har man lärt mycket under den tiden.
  Ha härliga dagar framöver!

 3. Klart att ni ska fortsätta! Alltid roligt att ha ett mål med sina studier. Fast jag förstår precis hur du menar. Vi läste spanska ett par terminer, men sen slutade vår braiga fröken, och hela gruppen kom av sig, tyvärr.
  Bästa sättet för oss att praktisera är att åka på våra småturer inåt landet. Här i stan kommer man undan med både engelska och svenska. Även om man försöker prata spanska så svarar folk på engelska (över hälften av innevånarna är icke-spanjorer).
  Ha en härlig torsdag! 🙂

  1. I Italien är det få som talar engelska även bland de yngre. Vi söker oss aktivt till ställen där vi måste kommunicera på italienska. Önskar dig en trevlig torsdag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s