Några droppar

Sono stato alla ricerca la nostra famiglia e ha trovato un nobile di nome Kåse. Questa è la stemma di famiglia.

I have done some research and I have found a nobleman among my ancestors. He had the name Kåse and this is family coat of arms.

En yngre släkting frågade mig om vi har något släktvapen. Det har vi väl inte direkt inte men vi har några droppar adligt blod som kommer från familjen Kåse och deras adelsvapen har jag hittat. Jag fann det först i en svartvitt version i min fasters släktforskning men googlade och hittade det även i färg.

26 jul Kåse

Några droppar regn, närmare bestämt 2 mm, har vi hittills fått i natt och idag på morgonen. Jag hoppas verkligen att det kommer mer för detta hjälper inte långt i sommartorkan.

 

 

 

One thought on “Några droppar

  1. Vad roligt med gamla släktvapen. Har också ett jättelångt tillbaka i tiden från tiden när Skåne var danskt. När jag läste en bok om den gamla släktingen som verkade i södra Sverige/Danmark dök det i historien upp en person han hade att göra med som hade samma efternamn som en av mina gamla skolkamrater. Fast vi lever många hundra år senare mycket längre upp i Sverige. Så våra anfäder har träffats långt bak i tiden och nu ses vi då och då. Större än så är inte vår lilla del av världen tydligen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s