Spårlöst

Jag har följt programmet Spårlöst några år. Det handlar om adopterade barn som försöker finna sina biologiska föräldrar och syskon. Nu handlar det om adoptioner i Norge och jag har sett 3 program hittills(TV7). Upplägget är annorlunda och mycket bättre nu tycker jag. Mindre tid ägnas åt jakten på ledtrådar för att ge mer utrymme åt deltagarnas tankar och känslor.

4 thoughts on “Spårlöst

  1. Jag känner en som har varit med i ett program av den där typen, och jakten på ledtrådar var mest bara hittepå. Dom hade hittat den personen som eftersöktes tämligen omgående, och sen “letat” på olika vis i programmet.

    Att gå på känslor verkar bättre.

  2. Jag tycker det är helt galet att adopterade inte får med sig all information om sin bakgrund redan när de adopteras. Att det ska kosta dem tid och pengar och vara näst intill omöjligt (om de inte får vara med i tv) att få veta vilka de kommer ifrån är ovärdigt! Sonen till en av mina bekanta åkte för att leta sina rötter i vuxenålder och hittade en hel familj. Mamma, pappa och både äldre och yngre syskon. När han var liten hade han blivit sjuk (lunginflammation) och när föräldrarna sökte hjälp sa nunnorna som drev sjukhuset att han inte skulle överleva så de tog över honom. och adopterade bort honom utan föräldrarnas kunskap. Det är så mycket fula delar i adoption, som det alltid blir när det finns pengar att tjäna…

  3. Adoptioner borde inte vara hemligstämplade utan all information borde finnas till barnet. Tänker på Barnkonventionen… Men så enkelt är det inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s