GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Tulips

3 Comments

Dottern har varit i Amsterdam och köpte med sig några påsar med tulpanlökar. Vi har haft svårt att få tulpaner att överleva i vårt bostadsområde. Det är favoritfödan nummer ett för rådjuren som rör sig oförskräckta i våra trädgårdar. Resultatet är att i storts sett ingen planterar lökar. Vi har en liten botanisk tulpan som har klarat sig. Av någon anledning ratar dom den. Vi har prövat det mesta men ska göra ett försök att lägga ut fårull som dom tydligen inte gillar. Eftersom vårt nyplanterade Magnoliaträd också är i riskzoonen så ska vi följa ett tips som nån skrivit om i sociala medier. Nätgaller typ sådana som man har runt komposten ska läggas platt runt omkring trädet. Det fungerar väl ungefär som en färist skulle jag tro.

 

30 aug 1.jpg

 

 

 

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

3 thoughts on “Tulips

  1. Då får vi hoppas att rådjuren håller sig borta denna gång. Visst är de fina men trädgårdens växter vill man få ha i fred.

  2. Håller tummarna att dom klarar sig – både lökarna och trädet!

  3. Alla tips måste förstås följas upp. Har ni tur får ni ha era tulpaner i fred i fortsättningen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s