Tinker Taylor Soldier Spy

Si tratta di un famoso romanzo scritto da autore John Le Carré. Si chiama la Talpa in traduzione italiana.Il 1 ° settembre e l’autunno è arrivato

1 sep 4

For some reason I haven´t read this famous book by John Le Carré until now. Both the Italian and Swedish titles means “The Mole” in translations.

1 sep 1

1 sep 41 sep 3

Taylor betyder skräddare och Soldier Spy är förstås soldat och spion. Lite svårt att hitta en bra översättning på Tinker men “förtennare eller tennsmed” är det närmaste jag kommer.

Den här boken är skriven av John Le Carré som själv har jobbat i den brittiska underrättelsetjänsten vilket gör hans berömda spionromaner trovärdiga. Den här boken skrevs år 1974 och är väl den mest välkända. “Spionen som kom in från kylan” är en annan av de mest kända. Han har skrivit ca 25 stycken allt som allt.

Av någon anledning har jag inte läst den här boken eller för den delen sett filmatiseringen. Jag tänkte variera mitt läsande av e-böcker med en roman i pappersformat och har lånat denna på biblan.

I italiensk översättning heter boken “La Talpa” vilket betyder “Mullvaden” vilket också är titeln på den svenska översättningen.

 

 

 

One thought on “Tinker Taylor Soldier Spy

  1. Just böckerna som du nämner har jag läst men det var väldigt länge sedan så jag minns knappt vad de handlade om. Men jag minns i alla fall att de var i ropet just då 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s