Sommarens sista fjäril?

I fiori blu si chiamano Campanula Patula . Il foto 2 è  una Farfalla, foto 3 è Gerald McEwan in gioco Miss Marple a Bertrams Hotel. (Agatha Christie libro Giallao)

Spreading Bellflower and the last butterfly this summer (I think). I´m not impressed by Gerald McEwan as Miss Marple. I prefer Joan Hickson but the TV-version of Bertrams hotel with the first as leading actor was awesome.

Än så länge har frostnätterna hållit sig borta och det finns både blommor och insekter i trädgården. Vi har inte haft jättemånga fjärilar i våra blomrabatter den här sommaren. Däremot har det nog aldrig varit så många humlor.

På gårdagens skogspromenad, för övrig min 7:e på raken, såg vi ängsklockor och hemma i trädgården sommarens kanske sista fjäril.

Jag är inte så förtjust i Gerald McEwan som miss Marple i Agatha Christies deckare men gårdagens version av Bertrams hotel var annorlunda och sprakande.

19 sep 3.jpg

3

19-sep-2

19-sep-1

 

 

 

7 thoughts on “Sommarens sista fjäril?

  1. Hemma i Jönköping hade vi gott om fjärilar, här vet jag inte riktigt än.. Förstår att när promenaderna blev inställda så hanndu plöja igenom en hel del böcker… Inte så dumt det heller.

  2. Jag har nog aldrig sett så många fjärilar på en gång som jag har gjort på den här resan. Typ tre miljoner av dom sitter fortfarande fastsmetade på vår bilfront. Tack och lov att det är en hyrbil säger jag bara… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s