GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Money,money…

3 Comments

Quando eravamo in Africa 1984-1986, abbiamo habitato in Swaziland ma anche visitato il Botswana, Kenya e Sudafrica. Ecco alcune note provenienti da questi paesi.

—————————————————–
När vi bodde i Swaziland åren 1984-1986 besökte vi också Botswana, Sydafrika, och Kenya. Sedlarna kommer från dessa länder. I Swaziland kunde man handla i landets valuta som heter Emalangeni eller i Rand som är Sydafrikas valuta. Dom är sammanlänkade och för 10 Rand får man 6 svkr. I förra omgången av På spåret var en ledtråd på 10 poäng “Vi är på väg till en stad där landets valuta heter Pula” Den klarade vi lätt i soffan eftersom vi visste att Botswanas valuta heter Pula. För 2 P får man 1 kr 64 öre. När vi var i Kenya betalade vi i shilling. 10 sådana motsvarar 1 kr och 64 öre.


Jag är i stort sett dagligen inne på sociala medier som WP-blogg,FB,Instagram och Twitter. De är alla sammankopplade och när jag gör inlägg på det sistnämnda använder jag oftast delning från bloggen. Först idag upptäckte jag var jag skulle klicka för att se antal visningar. Jag trodde att i stort sett ingen kollade mina tweets men så är det inte. Som exvis ovanstående där ett 40-tal har hittat mig.

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

3 thoughts on “Money,money…

  1. Bra upptäckt, och fina sedlar. Det ska vara pengar i plånboken, det är bra med kort men kontanter ska inte försvinna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s