Midnight sun

The directors  of the Swedish World succés “The Bridge” has made a new crime serie set in northern Sweden. The title is “Minight sun” and it´s a cooperation between Swedish and French television.

Televisione svedese e francese hanno creato congiuntamente una nuova serie poliziesca chiamata “Midnattssol” Il film è diretto da Måns e Björn Stein Mårlind. Hanno anche diretto il successo mondiale di “The Bridge” (Il Ponte)

Midnattssol är namnet på en nyproducerad svensk-fransk deckarserie som kommer på SVT under hösten.

Serien är skapad av Mårlind&Stein baserad på en idé av Henrik Jansson-Schweizer och Patrick Nebout.

För regin svarar Måns Mårlind och Björn Stein. De fanns också med i teamet bakom succen Bron  (skriven av Hans Rosenfeldt)

30-sep-1

Midnattssol är också titeln på en deckare skriven av den norske författaren Jo Jo Nesbø. De böckerna har inget med varandra att göra. Norrmannen är en av de bästa kriminalförfattarna i norden tycker jag.

30 sep 4.jpg

Jag har än så länge bara sett den första säsongen av Bron. Den är bra men otäck så jag är inte säker på att jag vill se den. Det är bättre med böcker där man får skapa sina egna bilder.

30-sep-3

Det är inte första gången nån använder en bro i en deckare. Redan 1980 skrev Jenny Berthelius boken med den titeln. Hon tillhör raden av klassiska svenska deckarförfattare.

30-sep-2

 

 

7 thoughts on “Midnight sun

  1. Jag är väldigt förtjust i Nesbös böcker. Mindre förtjust i svenska tv-deckare. Har ite sett bron och kommer nog inte att följa Midnattssol heller. Deckare är bäst i böcker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s