GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

“Pojkböcker”

3 Comments

Jag visade lite gamla serietidningar för mina kurskamrater på italienska kursen för några veckor sedan. Vi brukar ha en läxa om att berätta på italienska om i stort sett vad som helst och jag hade valt ovannämnda serier. Jag trodde att det var bara var pojkar som läste dom men fick protester från damerna på kursen. 

Jag hittade ett par gamla böcker på vinden idag. Dödsvinden av Zane Grey och Rödskinn och spejare av Edward S.Ellis

På försättsbladet på den sistnämnda står “Berättelser för pojkar” Boken är skriven år 1941 och kanske tänkte man då att dessa böcker inte var avsedda för flickor. 

Men det som är lite kul är att boken var en present från min äldsta faster till min yngsta. Detta står antecknat i boken. Min yngsta faster är nu den enda som fortfarande är i livet. 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

3 thoughts on ““Pojkböcker”

  1. De “röda ryggarna” var berättelser för flickor. Båda delarna finns här hemma 😀 Fina minnen tycker jag !

  2. Rödskinn och spejaren läste jag med och andra indian böcker. Det stod aldrig där om att det var för pojkar. Kanske var det annorlunda i kommunismen. 😜

  3. Nu när Znogge påtalade det så minns jag också dom röda och gröna ryggarna 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s