GUNNARDECKARE

Jag har två bloggar på Wordpress, en svensk och en italiensk. Ho due blog. Un svedese e l'altro in italiano. Jag skriver om deckare och annat som intresserar mig.Jag har ca 1000 deckare i min samling. Jag finns också på Instagram,Facebook, Twitter och på vår egen hemsida. I släktregistret finns data,bilder m-m för släkterna Carlstedt, Ljungberg, Hammarström och Olsson. m. fl.

“Pojkböcker”

3 Comments

Jag visade lite gamla serietidningar för mina kurskamrater på italienska kursen för några veckor sedan. Vi brukar ha en läxa om att berätta på italienska om i stort sett vad som helst och jag hade valt ovannämnda serier. Jag trodde att det var bara var pojkar som läste dom men fick protester från damerna på kursen. 

Jag hittade ett par gamla böcker på vinden idag. Dödsvinden av Zane Grey och Rödskinn och spejare av Edward S.Ellis

På försättsbladet på den sistnämnda står “Berättelser för pojkar” Boken är skriven år 1941 och kanske tänkte man då att dessa böcker inte var avsedda för flickor. 

Men det som är lite kul är att boken var en present från min äldsta faster till min yngsta. Detta står antecknat i boken. Min yngsta faster är nu den enda som fortfarande är i livet. 

Author: gunnardeckare

Jag har två bloggar på Wordpress, en svensk och en italiensk. Se nedan Ho due blog. Un svedese e l'altro in italiano. Vedi sotto Feel free to comment in English as well.

3 thoughts on ““Pojkböcker”

  1. De “röda ryggarna” var berättelser för flickor. Båda delarna finns här hemma😀 Fina minnen tycker jag !

  2. Rödskinn och spejaren läste jag med och andra indian böcker. Det stod aldrig där om att det var för pojkar. Kanske var det annorlunda i kommunismen. 😜

  3. Nu när Znogge påtalade det så minns jag också dom röda och gröna ryggarna🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s