Books/Libri/Böcker

1 In English  2 In Italiano   3 På Svenska

1

Looking back and reflecting on 2016 I can see that my reading habits has changed dramatically. I read E-books 80 %. I think the main reason is that my IPhone 6s+ is a good size since it is bigger than a normal Smartphone and smaller than the IPad 

Sara also reflected on this subject 

globetrottersara@wordpress.com

2

Ho letto la maggior parte degli E-Books ora, circa l’85%
3

I slutet av ett år är det tid för reflektioner tycker jag. Jag är en hängiven bokläsare och har lite funderingar kring mitt läsande. 

Jag tänker att man kan få åtkomst till litteraturen på följande sätt och jag har uppskattat på vilket sätt och hur mycket varje del är för mig just nu. 

Lyssna på ljudböcker 0%. Köpa böcker i bokhandel 5% . Köpa böcker på antikvariat/ loppis 5%. Låna på Biblan fysiskt 10 % Låna e/bok 0 % . Köpa böcker på nätet 2%.Köpa e/böcker som jag läser i IPhone 78 % 

12 thoughts on “Books/Libri/Böcker

 1. Böcker är viktiga. Jag försöker att inte köpa fysiska böcker, av miljöskäl, men det är så svårt. Jag köper alldeles för många böcker.

 2. Du är ju jättemodern om du läser på iPhone 🙂
  Jag läste en tid e-böcker på surfplattan men nu är det mest pappersböcker som gäller – sedan ger jag bort dem eller säljer dem för en billig peng.

 3. Jag läste mycket förr,men på senare år har det inte blivit mycket.Senast läste jag serien om stenåldersflickan Ayla. Av Jean M Auel..Serien omfattar sex delar och brukar benämnas med samma namn som den första boken, Grottbjörnens folk, eller, som den egentligen heter, Jordens barn..Den sista boken i serien kom 2011 tror jag..
  Ja Liv Marit var vacker och hade fin sångröst..Haé Kram.

 4. Jag kommer aldrig att sluta älska “riktiga böcker”. Men reser och utrymme hemma kan vara problem. E-böcker är lätta att hitta i andra språk. Det är en fördel för vissa människor 😉 Nu läser jag 60% e-böcker. Men riktiga böcker har alltid en annan innebörd för mig.

 5. Jag läser bara böcker på det gamla vanliga sättet.. köper eller får alla mina böcker .. Läser ungefär en bok i veckan.. Har en bror som är blind han förbrukar ju ljudböcker på löpande band. Förr var det kasettböcker och innan dess punktskrift..

 6. I still read physical books more than virtual. I love holding a book and feeling the texture and the smell of the paper. I find it comforting to hold a book and it is easier on my eyes to look at rather than a lit screen all the time.

 7. Jag gillar fortfarande pappersböcker, men jag lämnar dem vidare till nästa läsare när jag är klar. Eboksläsandet funkar, men jag blir tröttare i ögonen av att stirra på en skärm.
  Men en bra sak med digitalt läsande är ebok-lån, men också att man kan hitta Sveriges litteraturskatt på Litteraturbanken. Där finns jättemånga klassiker från 1800-1900-talet.

 8. Läser nu om “Aprilhäxan”av Sun Axelsson…
  Låmar aldrig böcker. Köper eller hittar. Inte sällan såna som folk har kastat……jag skulle aldrig falla mej in att kasta en bok. Även om den är dålig.
  // Kao

 9. What a massive collection of books u have.still e books does not attract me.i still love to hold the hard cover of the library book ,especially the smell of old books comes when u turn a page is so lovely,its outside cover photo ,its backside summary.this all stuff i miss in e books.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s