GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Lexens Olle

4 Comments

Swedish book. Libro Svedese

——–

Jag har läst “Minnen, lekar och spektakel “av författaren Carl O Andersson som också är känd under signaturen Lexens Olle. 

 • Boken handlar om skribentens uppväxt i Hunnebostrand under främst 1940-talet. Vid den här tiden pågick 2:a världskriget men från sitt barnperspektiv upplevde och minns han barnaåren som trygga. 
 • Boken är en blandning av kåserier och dikter. Poemen står bra på egna ben men det är inte fel att de presenteras tillsammans med minnena från uppväxten. 
 • Jag gillar kåserier publicerade av duktiga skribenter En del bloggar kanske är vår tids exempel på dylika. Det finns å ena sidan en stor mängd tillgängligt på nätet men kvalitén skiftar mycket. 
 • Jag gillar att den här boken är ett urplock av författarens upplevelser och inte en strikt sammanhållen historia i “rätt “tidsföljd. 
 • Bästa betyget som jag kan ge den här boken är att jag sträckläste klart den igår kväll. Det händer inte så ofta. Det är också bra att läsa något som inte är deckare. Dessutom i gammalt hederligt pappersformat. Det sker allt mer sällan 
 • Här nedan finns uppgifter om hur ni kan beställa boken. 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

4 thoughts on “Lexens Olle

 1. Ett riktigt bra kåseri är synnerligen läsvärt så denna bok får jag notera.

 2. Ja nog har jag ett antal Jannar i bekantskapskretsen,både enkeljannar och dubbeljannar..
  Grattis till din placering i stadskampen..Haé Bra.

 3. Det är absolut ett bra betyg när man inte kan lägga boken ifrån sig!

 4. Cute artwork and fun book. Smiles, Robin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s