The Flu  / L’influenza / Årets influensa

(Photo Yesterday evening. la notte scorsa. Igår kväll)

1 In English 2 In Italiano  3 På Svenska

1

Every year my wife and I are vaccinated to prevent getting the flu. This year the vaccin only works for 30 % and we have been unlucky to catch the flu. After 5-6 weeks I am getting better but my wife has asthma and she is still not well. She has finally met a doctor who is a specialist and now she’s getting the right treatment. 

2

Siamo stati male con l’influenza 5-6 settimane. Mi sento meglio ora, ma mia moglie ha l’asma. Il vaccino non ha funzionato. 

3

Nu har vi fått bekräftat att det är influensa som vi har haft i 5-6 veckor. Vi är vaccinerade men tydligen fungerar det bara till 30 % i år. Så vi hör till majoriteten.

För min del börjar det klinga av nu men det är värre för hustrun som har astma. Nu har hon äntligen fått träffa en läkare som är expert på just astma. Förutom andra mediciner så har hon fått en kortisonbehandling på vårdcentralen och ska ta sådana tabletter under några dagar. 

8 thoughts on “The Flu  / L’influenza / Årets influensa

  1. Vila – Drick Varmt – inte för stora ansträngningar – Återhämta krafterna. Kom ihåg att på alla promenader är hemvägen dubbelt så lång!

  2. Ganska illa när skyddet är så pass lågt. Yngsta dottern är sjuk nu och har varit rejält dålig i en vecka. Läkaren kunde inte avgöra om det var halsfluss eller influensa eftersom hon ofta har streptokocker utan att vara sjuk. Men i går fick hon antibiotika så vi får se.

    Jobbigt för hustrun din för astman blir tyvärr oftast sämre i samband med influensan. Hoppas att hon känner sig bättre snart.

  3. Astma och influensa är ingen kul kombo – det räcker med en vanlig förkylning för att det ska bli jobbigt… Fick kortisontabletter något år och de hjälpte ganska fort. Hoppas din kära hustru får samma effekt ☺

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s