GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Don Camillo

9 Comments
1 In English 2 In Italiano  3 På svenska 

1

I love the books about the catholic priest Don Camillo. Written by Giovannino Guareshi (1908-1968). It has also been filmed starring actor Fernandel. 

Don Camillo è un personaggio letteraio creato dallo Scrittore Giovannino Guareschi (1908-1968)

Questo è il primo libro della serie Mondo Piccolo che comprede altri sei titolo. Don Camillo  è un prete cattolico in un villaggio italiano. 

3

Jag gillar Guareshis böcket om den katolske prästen Don Camillo. När vi var i Citta della Pieve förra sommaren köpte jag en bok på originalspråket italienska. Jag har sen tidigare två böcker på svenska och det är kul och lärorikt att jämföra med den italienska texten. Så bra är jag inte på detta språk att jag kan läsa böcker rakt upp och ner. 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

9 thoughts on “Don Camillo

  1. Evigheter sedan jag läste en Don Camillo-bok. Visste inte ens att det finns många olika… så dålig kunskap har jag om den prällen… 🙂

  2. Åhhh! Don Camillo och hans kommunistiske belackare Peppone. De böckerna läste jag och skrattade åt för många år sedan. Tyckte också om filmatiseringarna med Ferdnandel. Sökte förgäves efter DVD – hittat en som jag kastade mig över, beställde och blev besviken … Djupt besviken! Det visade sig nämligen vara en Amerikansk inspelning med okända skådespelare, och som var totalt värdelös. Kastad i soporna – Frid över dess minne – Olle

  3. Vilka glada känslor du väcker. Jag har läst en bok och den var ju helt suverän. Visste inte heller att det fanns fler. Så kul!

  4. Minns Camillos ansikte mycket väl. Har inte läst något om prästen, men har för mej att jag har sett en film eller teveserie om honom. Kan det stämma?
    // Kao

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s