On Line

.

Det kommer hela tiden ny teknik för att boka resor. Den här gången reste vi med Norwegian och jag har bara gott att säga om  det bolaget. Jag testade för första gången att checka in on-line från mobilen och att använda automaten för drop-in av bagaget. Allt fungerade bra på Arlanda även om det var lite rörigt och stressigt när folk skulle lära sig att använda de nya rutinerna.

När vi åkte tillbaka från Marco Polo i Venedig fungerade i princip ingenting. Tekniska problem med att komma in via appen och förvirrande mail om resedokument. I slutänden blev det en antiklimax när alla hänvisades till manuell betjäning och där vi bara behövde visa passen för att checka in bagage och få boarding-pass i pappersform

Jag är fortfarande nöjd med SJ:s nya app. Vi använde den för att boka tåget från Sockholm till Karlstad. Bokstavligen i “I sista minuten” på perrongen.

2 thoughts on “On Line

  1. När jag har varit långt norr ut i Norge har jag flugit och också använt mig av automaten för att registrera väskorna. Någon gång har allt fungerat, men har man det minsta övervikt så får man gå via manuellt. Då släpps man inte igenom! 🙂 Problemet är att jag flyger så sällan numer så det är nytt för mig varje gång, inte minns jag hur man gör utan får läsa mig till!

    Välkomna hem till Sverige i alla fall!

  2. Jag använder också incheckningsautomaten på Arlanda. Fungerar bra. På resor tillbaka är oftast det gamla vanliga. Trots att jag betalar för automatiskt incheckning. Dåligt av Norwegian att de inte har koll på vilka städer som använder automatisk incheckning men rar betalt för det utan att skämmas. Råkar ut för det varje år, då jag alltid hoppas att kanske nu har de automatisk incheckning. Nåväl, det är inte stora summor men ändå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s