Welcome! Benvenuto! Välkommen!

This photo is from the Italian movie ” Welcome mr President ” “Benvenuto Presidente !” “Välkommen herr president!” (Netflix) .

In English 🇱🇷🇬🇧🇦🇺

I’m trying a new way to improve my Italian skills. The first time I watch the film with subtitle in Swedish. Then I watch it with Italian text. Finally I see the film with no subtitles att all.

In Italiano 🇮🇹

Miglioro le mie capacità in italiano guardando film italiani. Sto ascoltando l’italiano e sto leggendo “subtitle” anche in Italiano.

På Svenska 🇸🇪

Nu är det snart slut på jullovet och om en vecka drar kursen i italienska igång igen. Jag prövar att använda ett nytt sätt att lära mig språket på. På Netflix går det att välja undertext till filmerna och jag ställer in först på svenska, sen ser jag om filmen med italiensk undertext. Jag kan sen pröva att se filmen helt utan undertext om jag vill.

.

6 thoughts on “Welcome! Benvenuto! Välkommen!

  1. Bra idé där! Jag köpte för jättelänge sen en barnfilm där jag var supernoga att det skulle vara “riktig” spanska med bland undertexterna. Sen när jag kollade på den så sa dom typ inte ett ord på dom första 1,5 timmarna. Haha! Men annars är det ju bra. Ifall dom säger nåt, menar jag 😀

  2. Jag lärde mig mycket av undertexter när jag kom till Sverige. Ett bra sätt att komma in i språket. Det gick en spännande italiensk serie förra året i tv. Men tyvärr minns inte vad den hette. Jag tror att den hette…Gomorra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s