Rom

Bloggen

🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Läser några böcker om Rom inför resan dit i vår. Författaren och litteraturvetaren

Carin Burman har skrivit boken ” Vi romantiska resenärer som handlar om en resehandbok av Ellen Rydelius. Den sistnämnda boken heter ”Rom på 8 dagar” och kom ut första gången år 1927. Den har sen reviderats ett antal gånger senast år 1955.

Ellen Rydelius var gift med Harald Wägner bror till den kända svenska författarinnan Elin Wägner. Harald och Ellen var föräldrar till en av de största TV-personligheterna i SVT:s tidiga historia, nämligen Ria Wägner.

Som kuriosa kan nämnas att Harald under pseduonymen Gordon Bennet har gett ut par deckare. Bla. a. Klockan 6:37”. Även Carin Burman har i tillägg till allt annat hon har skrivit gett ut en deckare som utspelar sig i Rom under 1850-talet.

7 thoughts on “Rom

 1. Sen jag inte har varit inne har hänt en hel del. Bland annat att min blogg inte längre visas på facebook. Fick nåt meddelande om det, men idag vet jag inte hur man aktiverar den igen. Vet du det?

  1. Om jag får blanda mig in Antonia. Den automatiska delningen är borttagen. När du har skrivit ditt inlägg får du dela det på din fbsida manuellt. Klicka på “dela med facebook” som finns under ditt inlägg och dela det därifrån. Hoppas det hjälpte dig. Så får vi ju alla göra nu.

 2. Roligt att ni ska åka till Rom i vår.
  Verkar som en bra bok. Intressant släkthistoria också. Kände inte till släktförhållandet mellan Elin och Rita Wägner.
  Önskar dej en fin dag!

 3. Rom är fantastisk och jag glömmer aldrig vår vecka där i början av februari när vi var där och firade Åkes 50-årsdag.
  Ha en fin helg! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s