Inte bara tornet….

……………i Pisa behöver stöttning. Det finns en liten fin botanisk trädgård där som vi tillbringade en stund i för att svalka oss i skuggorna i det heta vädret.Det är en utpräglad skolträdgård knuten till universitetet. Inte att jämföra med exempelvis Botan i Göteborg eller Lund som är gigantiska parker, trädgårdar men där fanns en del intressant att se på ändå. Där fanns många gamla träd som exempelvis detta stora Magnoliaträd. Det behöver mycket stöd för att inte ramla och det är kanske inte så konstigt eftersom det är mer än 220 år gammalt.

Magnolia i Pisa

Det är inte ofta man ser katter ligga och vila i skuggan. Men tydligen tyckte även den här lilla krabaten att det var för varmt i Pisas stekande sol. Ändå var det bara 29 grader. Förra gången vi besökte Pisa var det 35 grader i skuggan.

Katt i Pisa

Den här fina blommande busken hittade vi i  Firenze (Florens).

Potatisblomma

 Idag tänkte vi ägna oss åt vår egen trädgård här hemma i Karlstad. Vår elektriska gräsklippare la av igår efter det att jag hade klippt halva gräsmattan. Den är gammal och det är läge att skaffa nåt nytt. På den lilla yta som vi har gräs på i trädgården behövs ingenting stort. På farmen har vi en motorgräsklippare men vi vill inte frakta den fram och tillbaka i bilen. 

3 thoughts on “Inte bara tornet….

  1. Mycket och många i världen behöver stöttepelare av olika slag, både bildligt och konkret sett.
    I Amsterdam står ju många hus på pålad jord, en del byggnader är tydligt sneda.

Leave a comment