Magi

Jag har just lärt klart boken, Mannen som dog skrattande av Tarquin Hall. Den är klart läsvärd. Alltid trevligt med lite annorlunda deckare. Jag har bloggat tidigare om boken. Jag skall se nu också om jag kan få tag i hans första deckare, Fallet med den försvunna tjänsteflickan.
Privatdetektiven, Vish Puri ställs inför ett mord som förefaller vara uträttat med ren magi.

Mycket magi är det också i Susanne Clarkes bok, Jonathan Strange och Mr Norell. Det är ingen deckare men definitivt en annorlunda bok.

Skickat från min iPad

Igår blev det en fin kvällspromenad tillsammans med en vän som har goda kunskaper om astronomi. Vi släckte vår ficklampor och fick en lektion om stjärnorna. Kvällen avslutades med en semla och en titt på programmet Mot alla odds i Svt-play. Vi kom hem efter att programet slutat men play är ju suveränt om man vill se ett program när man har tid. Kopplar bara ihop Ipaden med Tv:n.

Det är så bra 3G-täckning här så det går att se Tv utan att störningar. I Karlstad och en rad andra ställen så använder jag Wifi istället.

Jag köpte Ipaden för att kunna läsa böcker. Det gör jag också men det kommer helat tiden nya användningsområden. Exempel på vad jag använder den till:
Läsa,låna böcker, ladda ner gratisböcker, läsa tidningar, se på Tv, höra på radio, lyssna på musik,använda karta med gps, ordbehandling, kalkyler, miniräknare, fotografera, filma video, ringa videosamtal med Skype, maila, blogga, Facebook och andra sociala medier, kalender, väderprognoser, ladda ner o läsa IKEA-katalogen, surfa allmänt på internet .m.m m.m Och faktiskt……jag använder den nästan aldrig till att spela spel. Annars finns det hur maånga sådana möjligheter som helst.

13 thoughts on “Magi

 1. Jag vill ha stationära datoter för jag gör sidor för tryck mellan varven. Så vill jag ha en mus. Sån är jag. Men blev lite sugen på ipaden till min man. Kanske han skulle ha en sån istället för en laptop rentav. Tror det- för han vill helst inte hålla på med datorer ö h t. Tack för tipset!

 2. Hoppas du får tag ii boken du vill ha.
  Min i-Pad är dags att lägga ut till försäljning. Har aldrig använt den och det är ju ett bra tag sedan jag köpte den. Mac:en får gå samma väg. Värdet sjunker ju ju mer tiden går även om de är orörda.

 3. Det FINNS andra surfplattor än Ipad. Och andra telefoner än Iphone. Android är bäst!

  Med min Xperia Arc gör jag också allt det som du skriver om. Plus flyttar pengar mellan bankkonton, bokar hotell, slår upp telefonnummer, kollar flyg fråpn Kastrup, ser på film (med Voddler) etc etc. Kör mest med Wifi när jag är hemma. Men inga spel . Och bara gratisappar. Fast jag har ett program som man kan skicka vykort med för 14 kr vart som helst i världen. Man använder en bild som man tagit med telefonen och mottagaren får ett riktigt fysiskt kort. Skickade ett till en god vän i Kina som kom fram efter tre veckor – fantastiskt!

 4. Hej, Gunnar!
  Fallet med den försvunna tjänsteflickan finns både som pocket 42:- och inbunden 174:- på adlibris. Fundrade nämligen på om jag skulle unna mig en pocket…efter att ha läst här om den första boken 🙂
  Får väl se hur det blir med det.
  Kram, Agneta

 5. Det är så härligt att höra att du är så tekniskt intresserad. Annars så känner jag en hel del 60+ som är jätterädda och skeptiska till ny teknik.
  Kul att du har så mycket glädje av din Ipad.

  Önskar dig en härlig dag

 6. kanske jag så småningom skaffar mig en Ipad…är ganska nyfiken på den…
  Och det att den är så behändig att ha med sig överallt men att man ändå kan göra en massa saker med den
  Den är ju ännu lättare att ha med sig än t..om en bärbar dator
  Min bärbara dator använder jag som en stationär och slipper en massa sladdar som det blir med en stationär dator, plus att en bärbar är lättare att hålla dammfri.
  men en Ipad vore bra att ha vid sidan om…fast synd att de är så dyra än så länge..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s